facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αρνητικά σε κορωνοϊό τα πρώτα 1200 τεστ των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ

Θετική είναι η είδηση ότι από τους ελέγχους των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό δείγμα για κορωνοϊό.

Τα περίπου 1.200 τεστ πραγματοποιήθηκαν από τις πρώτες 25 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ,  κυρίως σε κλειστές δομές σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

την έιδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο διευθυντής της ομάδας Απόκρισης και Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.



Οι πρώτες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον δρόμο, υλοποιώντας, έτσι, το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου με περίπου 60 εργαζόμενους στον δήμο Γαλατσίου, ενώ οι κινητές μονάδες έχουν ήδη στελεχωθεί με νοσηλευτές και οδηγούς.

Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news