facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα

Με έκτακτη ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, το βράδυ της Τρίτης.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την έντονη συζήτηση που είχε δημιουργηθεί γύρω από το γεγονός πως η χώρα των 80 εκατ. κατοίκων δεν είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα κανένα κρούσμα, έχοντας πραγματοποιήσει μόλις 2.000 ελέγχους, με πολλούς να θεωρούν πως η Άγκυρα έκρυβε τα περιστατικά. Ήδη, πάντως, από το μεσημέρι, οι αρχές είχαν αφήσει να εννοηθεί πως αναμένουν να υπάρχει κάποιο κρούσμα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Υγείας, ο ασθενής είναι ένας Τούρκος άνδρας, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Υπουργός πάντως καυχήθηκε ξανά ότι η Τουρκία πήρε τις καλύτερες προφυλάξεις, κόντρα σε μια παγκόσμια επιδημία.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες εργαζομένων του υπουργείου επ’ αόριστον.

Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτή η επιδημία να υπάρχει και στην Τουρκία. Το λέμε καθαρά ότι στην Τουρκία δεν έχει εξακριβωθεί κάποιο κρούσμα, αλλά για την είσοδο της χώρας υπάρχει ένας μη φυσιολογικός κίνδυνος”.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Υπουργός σε μήνυμα του στο twitter έγραψε ότι κυκλοφορεί μια είδηση ότι 86χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ μετά από επίσκεψή της στην Τουρκία διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε με κοροναϊό. «Μόνο μια γυναίκα 86χρονη από τις ΗΠΑ έχει προσβληθεί από τον ιό τις τελευταίες δύο βδομάδες. Δεν έχει επισκεφθεί την Τουρκία. Στις 3 Μαρτίου πέρασε μέσω Κωνσταντινούπολης τράνζιτ από τα Τίρανα και πήγε στην Ουάσινγκτον», ανέφερε.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news