facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: «COVID-19» το επίσημο όνομα του ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι κατέληξαν στο όνομα του νέου κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε διαφορετικά σημεία ανά τον κόσμο από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο ιός θα αποκαέιται εφεξής COVID-19.

Όπως εξήγησε, το «co» αντιστοιχεί στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

Ακόμη, ο Tedros προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. «Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Στο μεταξύ, ο παγκόσμιος κατάλογος νεκρών από τον θανατηφόρο ιό έφτασε την Τρίτη στα 1.017 άτομα και ξεπέρασε ήδη τον αντίστοιχο του SARS. Όλοι, πλην ενός, οι θάνατοι έχουν προκύψει στην Κίνα, ενώ η μοναδική περίπτωση εκτός της συγκεκριμένης χώρας, καατεγράφη στις Φιλιππίνες.

Στο μεταξύ, από την ημέρα που οι πρώτες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, η εθνική επιτροπή της χώρας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 42.638 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 319 περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί σε 24 άλλες χώρες, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news