facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κάτοικοι της Μυτιλήνης σχημάτισαν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο σημείο όπου σχεδιάζεται δομή μεταναστών

Όπως έγινε γνωστό από το «Ν» χτες, με πρωτοβουλία κάποιων, σχηματίστηκε μία μεγάλη ελληνική σημαία και ένα «Όχι» στην επιταγμένη περιοχή (σ.σ. επίταξη που έχει προσωρινά παγώσει), στον Μανταμάδο, εκεί όπου η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη δημιουργία κλειστού τύπου δομής προσφύγων και μεταναστών.

Η εικόνα είναι ορατή μόνο από drone.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που διακινήθηκαν ευρέως στα social media, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα είτε των Δήμων είτε κάποιου Νομικού προσώπου.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εν λόγω πρωτοβουλίας φωτογραφήθηκαν εκεί κάποιοι υπόδικοι από το πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών τον Απρίλιο του 2018, ενώ αλλού φωτογραφήθηκαν στελέχη ή υπάλληλοι υπηρεσιών και ντόπιοι κάτοικοι.

Επειδή έχει προκύψει αμηχανία για την κίνηση αυτή, κατά πόσο ενώνει ή διασπά των αγώνα των κατοίκων του νησιού ενάντια στις νέες δομές- κι αυτό γιατί το «Όχι» ή η ελληνική σημαία δεν αποτελούν σύμβολα ακραίων ομάδων, άλλο αν αυτοί τα καπηλεύονται, οι αρμόδιοι φορείς (σ.σ. Δήμοι, και υπηρεσίες) θα πρέπει να απαντήσουν αν προσέφυγαν σε αυτή την κίνηση και την ασπάζονται ή αν άφησαν σε άλλους την πρωτοβουλία που μόνο στόχο έχουν να κερδίσουν εκλογική «πελατεία» και να αμαυρώσουν το περιεχόμενο της κινητοποίησης.

stonisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news