facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του δήμου Αλίμου για τον φορέα διαχείρισης κοινοχρήστων στο Ελληνικό

Τρεις με 4 μήνες εκτιμάται ότι θα χρειασθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να αποφασίσει επί της αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Δήμος Αλίμου κατά του «Φορέα Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά».

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες παρά το γεγονός ότι προχθές ο Δήμος Αλίμου ζήτησε αναβολή της δίκης (η οποία απορρίφθηκε) καθώς, σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποί του, είναι σε εξέλιξη συνεννοήσεις των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας με τα συναρμόδια υπουργεία για τυχόν αλλαγές στο Φορέα.

Η απόφαση του ΣτΕ θα κρίνει τη τελική νομική μορφή του Φορέα κοινοχρήστων που θα έχει στην ευθύνη του μεταξύ άλλων την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό στο Ελληνικό.

Στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα στο ΣτΕ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος είναι σύμφωνος με τον Φορέα όπως έχει θεσμοθετηθεί και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος διαφωνεί και έχει καταθέσει τη αίτηση ακύρωσης.

Η δικαστική υπόθεση για τον φορέα κοινοχρήστων στο Ελληνικό είναι μία από αυτές που πρέπει να τελεσιδικήσουν προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και Lamda Development ώστε να ξεκινήσει το έργο της ανάπτυξης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news