facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

Στάση eργασίας (8 π.μ. – 1 μ.μ.) και συγκέντρωση στη 2η ΥΠΕ διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ενώ θα συνεχίσουν και με Παναττική Στάση Εργασίας και pορεία στα yπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανώλης Βαρδαβάκης, στο Θριάσιο σύμφωνα με τον ανεπαρκέστατο Οργανισμό, είναι κενές πάνω από 120 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού. Ενώ, διατηρείται η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών και η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 14 επικουρικοί γιατροί, που η σύμβαση τους λήγει μέχρι τέλος 2019. Επίσης, στο 1ο εξάμηνο 2020 λήγει η σύμβαση επιπλέον 24 επικουρικών γιατρών.

Στη δε διοικητική αλλά και την τεχνική υπηρεσία, παραμένει η κατάργηση δεκάδων οργανικών θέσεων ενώ, παραμένουν κενές 6 οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών και οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω της σχεδιαζόμενης λειτουργίας αγγειογράφου και δεύτερου αξονικού τομογράφου.

Αντίστοιχα, στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επιπροσθέτως, στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της καθημερινής 24ωρης λειτουργίας, λόγω της μεγάλης έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων.

Όπως λέει ο κ. Βαρδαβάκης, αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news