facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Το παχνίδι γυρίζει

«Κατηγορηματικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και επιμένει ότι «το παχνίδι γυρίζει». Εξηγεί δε ότι ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις μαύρες μέρες του Σαμαρά, του Βενιζέλου, και του ΔΝΤ.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι όσοι βαυκαλίζονται με όνειρα ρεβάνς, εκδίκησης, στρατηγικής συντριβής της Αριστεράς, θα ξυπνήσουν απότομα στις 8 του Ιούλη.

Για τις ευρωεκλογές αναφέρει ότι «προφανώς εκφράστηκε δυσαρέσκεια για πλευρές της πολιτικής μας, για προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη, ακόμα και για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Αριστερά. Αλλά στις εθνικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι ποια κυβέρνηση, με ποιο σχέδιο, θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά διαβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικά διεθνή ερείσματα, και σταθερές συμμαχίες, που έχουν διευρυνθεί και ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης, κι αυτό δεν είναι μυστικό, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Είναι μια χώρα που δεν παίζει παιχνίδια με τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τόσο τη δική της, όσο και της περιοχής». Σημειώνει ακόμη ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής το κλίμα ήταν εξαιρετικά υποστηρικτικό για την Κύπρο, και κατ΄ επέκταση για την Ελλάδα. Και εξαιρετικά αρνητικό για την Τουρκία και τις προκλήσεις της.

Στις επικρίσεις ότι δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρωθυπουργός απαντά ότι πρόκειται για αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα και εξηγεί «οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται αρμοδίως από τον υπουργό των Εξωτερικών. Είπα επίσης ξεκάθαρα ότι όποιος πολιτικός αρχηγός το θελήσει μπορεί είτε να έρθει είτε να σηκώσει το τηλέφωνο να συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται στα εθνικά θέματα να γίνεται μικροπολιτική με τέτοιο ευτελή τρόπο».

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «χειρίστηκε ανεύθυνα και ψηφοθηρικά το Μακεδονικό. Βρέθηκε αγκαλιά με τον ακραίο εθνολαϊκισμό, εγκαταλείποντας τη θέση της ΝΔ για επίλυση του προβλήματος. Και τώρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε προδότες για να κερδίσει λίγους ψήφους, μας λέει ότι αν εκλεγεί το μόνο που θα κάνει είναι να προσέχει τη κατά γράμμα τήρηση της κατά τα άλλα προδοτικής συμφωνίας».

Για το ντιμπέιτ των αρχηγών και την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέει: «Νομίζω πως η στάση του στο ζήτημα αυτό βασικά υποτιμά τον ίδιον και δευτερευόντως και τον ελληνικό λαό. Διότι καλός ο επικοινωνιακός μηχανισμός, καλά τα εκδοτικά συγκροτήματα που τον στηρίζουν αναφανδόν, αλλά πρωθυπουργός δεν γίνεσαι με πήλινα πόδια. Πρέπει να αποδείξεις στον ελληνικό λαό ότι μπορείς να υποστηρίξεις την υπεροχή του δικού σου σχεδίου έναντι του πολιτικού σου αντιπάλου. Είναι επίσης αν θέλετε και ένα δείγμα πολιτικής εντιμότητας, να δώσεις τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν άμεση και ευθεία σύγκριση ανάμεσα στα δύο προγράμματα που υπάρχουν σήμερα στο τραπέζι και φυσικά ανάμεσα σε δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς. Τέλος, είναι και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Δεν σας κρύβω ότι το debate των προηγούμενων εκλογών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι μία από τις πιο έντονες αλλά και ειλικρινείς πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχα στη διαδρομή μου. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, επέλεξε να πορευτεί με τη γραμμή Σαμαρά, που εκτιμώ ότι προδίδει και φόβο και αλαζονεία».

Αναφέρεται και στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένοντας ότι προσομοιάζει με του ΔΝΤ: «Δεν είναι κρυφό ότι οι θέσεις της ΝΔ συμπίπτουν σε πολλά σημεία με αυτές του ΔΝΤ. Για την ιδιωτική ασφάλιση και τη μείωση των συντάξεων, για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, για τις περικοπές δαπανών σε υγεία και παιδεία, για τις φοροαπαλλαγές όχι γενικά, αλλά στο μεγάλο πλούτο. Επιμένουν στην πραγματικότητα σε μια συνταγή η οποία ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις έχει αποδειχτεί ολέθρια για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει κάτι πολύ απλό. Θα συνεχίσω από εκεί που το άφησε ο Σαμαράς. Δηλαδή, θα επαναλάβω την πολιτική περικοπών στις δαπάνες, θα χαμηλώσω τους συντελεστές για τον μεγάλο πλούτο, θα προσλαμβάνω ένα γιατρό για κάθε πέντε που αποχωρούν, θα κάνω την Αθήνα ξανά σιδηρόφρακτη πόλη, θα κάνω πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας και θα ξηλώσω εργασιακά δικαιώματα. Αυτά λέει, το θέμα είναι αν οι συμπολίτες μας που βίωσαν τις συνέπειες της διακυβέρνησης της ΝΔ ως το 2014, θα του δώσουν τη δυνατότητα να επαναλάβει και να συνεχίσει όσα άφησε στη μέση ο κος Σαμαράς», προσθέτει.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news