facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Το Google+ «πέθανε» Τίτλοι τέλους για το κοινωνικό δίκτυο

To Google+ είναι «νεκρό». Σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, η Google «έβγαλε την πρίζα» από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και ποτέ δεν κατόρθωσε να προσελκύσει αρκετούς χρήστες και να ανταγωνιστεί ικανοποιητικά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Google, όλα τα «προφίλ» και οι ιστοσελίδες των χρηστών του Google+ διαγράφονται αυτόματα από σήμερα, όπως και τυχόν βίντεο και φωτογραφίες στο αντίστοιχο gallery του «αείμνηστου» κοινωνικού δικτύου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η διαγραφή του Google+ από το διαδικτυακό χάρτη δεν πρόκειται να επηρεάσει άλλες υπηρεσίες της Google. Ο λογαριασμός Google του χρήστη, που είναι συνδεδεμένος με υπηρεσίες όπως το Gmail, το Google Maps και το YouTube, θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, αλλά ο προσωπικός λογαριασμός Google+ που αφορούσε μόνο το κοινωνικό δίκτυο, θα διαγραφεί.

Σύμφωνα με την Google, το κλείσιμο του Google+ οφείλεται στη «χαμηλή χρήση του και τις δυσκολίες να διατηρηθεί ένα πετυχημένο προϊόν, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών». Άλλωστε, η φήμη του Google+ είχε πληγεί, εξαιτίας μιας μεγάλης διαρροής προσωπικών δεδομένων, που αφορούσε λογαριασμούς πολλών χρηστών, τον Μάρτιο του 2018, αλλά το γεγονός αποκαλύφθηκε έξι μήνες αργότερα, αν και η Google ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίσθηκαν ποτέ ενδείξεις πως υπήρξε κακόβουλη εκμετάλλευση των «προφίλ» των χρηστών.

Να υπενθυμίσουμε πως η Google+ είχε ξεκινήσει το 2011 και υπήρξε η τέταρτη απόπειρα της Google να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο της (καθόλου παράξενο, αφού για αρκετό καιρό όποιος ήθελε να σχολιάσει ένα βίντεο στο YouTube ή μια εφαρμογή στο Google Play Store, έπρεπε να έχει λογαριασμό στο Google+), στην πραγματικότητα όμως πολύ λίγοι το χρησιμοποιούσαν – και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία. Η Google η ίδια παραδέχτηκε ότι στο 90% των περιπτώσεων οι χρήστες του Google+ δεν το χρησιμοποιούσαν για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα!

Με μια σεμνή τελετή, λοιπόν, το Google+ πήρε τη θέση του στο «νεκροταφείο» της Google, το Google Cemetery, παρέα με άλλα σχέδια του Διαδικτυακού κολοσσού που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

reader

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news