facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ψαριανός για τη «φιέστα» Καμμένου με τα μαχητικά: «Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;»

Να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για τη «φιέστα» με τα μαχητικά αεροσκάφη -κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου από τον Πάνο Καμμένο, καθώς και το πόσο στοίχισε το εν λόγω «πάρτι» στο ελληνικό κράτος, ζητά από το υπουργείο Αμυνας ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. 
Η ερώτηση του Γρηγόρη Ψαριανού κατατέθηκε στη Βουλή, απευθύνεται προς τον νέο υπουργό, Ευάγγελο Αποστολάκη και αφορά αποκλειστικά στις χαμηλές πτήσεις των Mirage 2000-5 πάνω από το στρατόπεδο Παπάγου (Πεντάγωνο). 
«Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη, ή εν προκειμένω ποιος πληρώνει τους πιλότους και τα καύσιμα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας την Τρίτη το πρωί, μετατρέποντας μία τελετή παράδοσης υπουργείου σε φιέστα κόστους χιλιάδων ευρώ;» διερωτάται, συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός ζητώντας σαφείς απαντήσεις από τον νέο υπουργό Αμυνας. 
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Γρηγόρη Ψαριανού:
Προς τον Υπουργό Eθνικής Άμυνας
Θέμα: «Πρωτοφανές περιστατικό με πτήση μαχητικών αεροσκαφών»
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, οι πολίτες της πρωτεύουσας αντιλήφθηκαν έκπληκτοι θόρυβο πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών, πάνω από το αττικό ουρανό, κάτι που δεδομένου ότι δεν πλησίαζε καμία επέτειος εθνικής εορτής τους αιφνιδίασε και τους προβλημάτισε.
Λίγο αργότερα βέβαια, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για δύο Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας και πετούσαν πάνω από το στρατόπεδο Παπάγου στο Πεντάγωνο κάνοντας πτήσεις πάνω από την Αθήνα, κατά την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον απερχόμενο υπουργό, πρόεδρο των ΑΝΕΛ κο Πάνο Καμένο, στον ναύαρχο Αποστολάκη.
Δεδομένου ότι επρόκειτο για ένα πρωτοφανές περιστατικό και δεν έχει καταγραφεί κανένα ανάλογό του σε παράδοση υπουργείου,
Δεδομένου ότι είδε το φως της δημοσιότητας έγγραφο από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ημερομηνία Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα 8:41μμ, με το οποίο ανακοινώνεται η εν λόγω πτήση του ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών για την επόμενη ημέρα, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων ΥΠΕΘΑ,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Το εν λόγω Δελτίο Τύπου με τίνος εντολή συντάχθηκε, του πρώην ή του νυν ΥΠΕΘΑ και με ποιο σκεπτικό;
2. Από πότε σηκώνονται μαχητικά για να αποδώσουν τιμές σε υπουργούς; Μνημονεύεται σε κάποιον κανονισμό του Υπουργείου αναφορικά με ανάλογες τελετές παράδοσης;
3. Πόση ώρα διήρκεσε η πτήση των δύο αεροσκαφών;
4. Σε τι ποσό ανέρχεται το συνολικό κόστος της εν λόγω πτήσης των δύο μαχητικών αεροσκαφών;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Γρηγόρης Ψαριανός
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news