facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής επιχειρεί να διαψεύσει τα περί παραίτησης Δημητρίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος την τελευταία στιγμή και ολίγον προ της κρίσιμης συνεδρίασης της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιχειρεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και διαψεύδει, μέσω πηγών της Αρχιεπισκοπής, ότι υπάρχει θέμα παραίτησής του.

Επιπροσθέτως, επισημαίνει ότι δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην τελευταία συνάντησή τους στη Γενεύη.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, «κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δήλωσαν… ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν βάση και δεν αληθεύουν. Το κλίμα της συνάντησης στη Γενεύη μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με καθυστέρηση ημερών έρχεται ο κ.Δημήτριος να μας πεί ήταν καλό και το αποτέλεσμα της συνάντησής του ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιγράφεται στα δημοσιεύματα.

Δεν υφίσταται, λοιπόν, θέμα ούτε παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ούτε ζήτησε ο Πατριάρχης κάτι τέτοιο, ούτε έχει ληφθεί κάποια άλλη απόφαση.

Το κλίμα αποσταθεροποίησης δεν βοηθάει, μετέφεραν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής, και αυτό αφορά κυρίως την ολοκλήρωση των εργασιών του ναού Αγίου Νικολάου, μετά την ολοκλήρωση του οποίου, οι πηγές της Αρχιεπισκοπής βεβαίωναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα λάβει αποφάσεις σχετικά με το ...μέλλον του (!) στην Αρχιεπισκοπή (σ.σ.: Είναι ήδη 91 ετών! Προφανώς έχει την εντύπωση ότι ευρίσκεται στη μέση της εκκλησιαστικής του διαδρομής).

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος αναμενόταν να έχει το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνική συνδιάσκεψη με όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο δεν έχει υπάρξει πληροφόρηση.

Οπως είχε δημοσιεύσει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, η ενημέρωση για τη συνδιάσκεψη έγινε με e-mail, το οποίο απέστειλε η αρχιγραμματέας του Αρχιεπισκόπου, κ. Αλίκη Κούριαν, προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά το απόγευμα της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018.

H κυρία Κούριαν δεν ανέφερε το λόγο της σύγκλησης της τηλεδιάσκεψης, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν και τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου- πλην των δύο Συνοδικών μελών των Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου και Σικάγου Ναθαναήλ που ευρίσκονται στο Φανάρι- τα οποία αποτελούν μέρος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

H γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι δρομολογούνται αλλαγές στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έσπευσε να το διαψεύσει.

Κυριακή κοντή γιορτή.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news