facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Καιρός: Ήρθε η «Πηνελόπη» - Αποκομμένα χωριά στα Άγραφα, καταστροφές σε Ηλεία, Αρκαδία, Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τη Δευτέρα, η κακοκαιρία που προκαλεί το βαρομετρικό χαμηλό «Πηνελόπη». 

Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες, πολλά μέρη της Ελλάδας, έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε επαρχιακά οδικά δίκτυα, κυρίως από κατολισθήσεις. 


katolisthisi-evrytania-780x405
Κατολισθήσεις στα Άγραφα – Κλειστός ο δρόμος προς Καρδίτσα 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο απο μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά μόνο από Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν άμεσα πρόσβαση. Ο δρόμος θα παραμένει κλειστός, σήμερα, αφού λόγω των συνεχόμενων εντόνων βροχοπτώσεων αλλα και της επικινδυνότητας απο τις συχνές κατολισθήσεις έχουν σταματήσει.

Μικρότερα προβλήματα σημειώνονται και στις ΔΕ Απεραντίων και Ασπροποτάμου ενώ υπήρξαν και συχνές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.


ilia87
ilia88
ilia89
Ζημιές σε υποδομές σε Αλποχώρι και Λαντζόι

Περιορισμένα αλλά σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στο πέρασμά της την πρώτη ημέρα η κακοκαιρία «Πηνελόπη» και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, κυρίως στα κεντρικά και νότια του νομού. Θα λέγαμε πως το κύριο μέτωπο έπληξε την περιοχή του Πύργου ανατολικά και βόρεια. Ζημιές είχαμε στο γήπεδο Αλποχωρίου που είναι ακατάλληλο προς χρήση και τη γέφυρα του Ενιπέα από Λαντζόι προς Χελιδόνι, όπου υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου και φαίνεται να υπάρχουν υποσκαφές στα βάθρα της.

Μεγάλη η ζημιά στο Αλποχώρι


ilia93
ilia94
Από καθαρή τύχη και λόγω της ώρας που συνέβη το γεγονός δεν υπήρξαν χειρότερα στο Αλποχώρι. Η τσιμεντένια μονομπλόκ μάντρα, είχε ραγίσει από προηγούμενη κακοκαιρία και χθες τα ξημερώματα στις τέσσερις, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της. Μαζί παρασύρθηκαν χώματα και τμήμα του γηπέδου, αλλά και η περίφραξη και οι πάγκοι των ομάδων. Η κατάρρευση έγινε επάνω στον κεντρικό δρόμο, αποκλείοντας τη μια λωρίδα κυκλοφορίας.

«Κάποια στιγμή η μάντρα είχε κάνει ρήγματα. Τώρα από το πολύ νερό κατέρρευσε. Έπρεπε να είχε φτιαχτεί. Η ζημιά είναι μεγάλη. Αν συνεχίσει η βροχή θα πάρει και το υπόλοιπο τμήμα και δεν ξέρουμε που θα φτάσει. Είναι στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του χωριού και είναι επικίνδυνο το θέμα. Αυτό συνέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Ευτυχώς που δεν περνούσε κανένας τέτοια ώρα. Η μάντρα θέλει αντικατάσταση, η ομάδα που παίζει εδώ δεν μπορεί να αγωνιστεί σε τέτοιες συνθήκες. Έβρεχε ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, πολύ νερό και δεν σταμάτησε καθόλου. Για αυτό και έγινε και η ζημιά» είπε ο πρόεδρος του Αλποχωρίου Χρήστος Κατσίγιαννης. Να σημειώσουμε πως άλλο ένα σημείο στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν την είσοδο του χωριού εξελίσσεται επικίνδυνα παρουσιάζοντας καθίζηση με αργό ρυθμό.




Η γέφυρα του Ενιπέα στον «αέρα»

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ενιπέας φούσκωσε αρκετά με τα ορμητικά νερά του να προκαλούν προβλήματα στην γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Μεγάλο τμήμα του δρόμου δίπλα στη γέφυρα, λόγω της πίεσης των νερών του ποταμού που υποσκάπτουν το έδαφος, κατέρρευσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μετά από λίγο να απαγορευτεί ολοκληρωτικά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Νεράιδας.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του κατά την αυτοψία στη γέφυρα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τους αρμόδιους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας, «… με τις βροχές είχαμε πρόβλημα στον Ενιπέα στη γέφυρα προς Χελιδόνι. Έχει υποσκάψει τα βάθρα όπως λένε οι μηχανικοί και υπάρχει βύθιση στην άκρη του γεφυριού. Έχουμε κλείσει την κυκλοφορία και έχουμε ανοικτή εργολαβία έτοιμη. Ο εργολάβος ήρθε και θα κάνει μια λιθοριπή για να κλείσουν οι υποσκαφές που έχει κάνει το ποτάμι. Ταυτόχρονα θα κάνει παρέμβαση για να αποκαταστήσει και το οδόστρωμα. Έως τότε οι περιοχές θα επικοινωνούν με εκτροπή της κυκλοφορίας από Χελιδόνι προς Νεράιδα. Είναι κάποια σημεία που θα πρέπει και εκεί να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε καλύτερη κυκλοφορία. Όταν πέσει η στάθμη του νερού, θα δούμε αν υπάρχουν σπουδαιότερες ζημιές στη στατική του γεφυριού, κάτι που τώρα δεν φαίνεται. Καλό είναι να το δούμε αφού έχει αποκατασταθεί η ροή στην κοίτη. Αυτά συμβαίνουν με τις βροχές. Εμείς κάνουμε παρεμβάσεις στα ποτάμια μας όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Συνεχίζουμε όλο το χειμώνα με όποιο μέσο διαθέτουμε» κατέληξε.



ilia90
ilia91
ilia92

Αγρίνιο: «Πνίγηκε» ξανά το Ζευγαράκι

Ένας χρόνος μετά τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου και η κατάσταση φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Παρά τα προβλήματα οι αρμόδιοι είναι άφαντοι λένε οι κάτοικοι ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.

«Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο.Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα.Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές», δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και φοβούνται ακόμη και τις ζωές τους.

Πλημμύρισε χείμαρρος στο Κεφαλόβρυσο

Με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.


kefalovrusso-xeimarros
kefalovrusso-xeimarros1

Κατολισθήσεις στην Τρίπολη

Κατολίσθηση βράχων στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη, στην τοποθεσία Σελέκου

Στο σημείο έχουν σημειωθεί κατολίσθηση βράχων πριν λίγο από της έντονες βροχοπτώσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, είχαμε πτώσεις βράχων. ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης και νέων βροχοπτώσεων .

Έχει ήδη τοποθετηθεί σήμανση που ενημερώνει τους οδηγούς. Ενώ παρόντες για την αποκατάσταση από τις πτώσεις βράχων όλος ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το ΑΤ Κλειτορίας.

Βροχές την Τετάρτη, χιόνια από την Πέμπτη

Όπως προέβλεψε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και δημοσίευσε στο Facebook, άσπρη μέρα θα δούμε από την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ ειδικά στη Θράκη θα χιονίσει κατά τόπους ακόμη και στα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.

“Στην κεντρική Μακεδονία ίσως έχουμε και εκπλήξεις και τα χιόνια κατέβουν ακόμη χαμηλότερα από τα ημιορεινά. Για παράδειγμα στους Ν. Κιλκίς, Ν. Πέλλας αλλά και στα βορειότερα τμήματα του Ν. Θεσσαλονίκης.

Δεν θα είναι παντού πυκνά τα χιόνια, κατά τόπους όμως θα το απολαύσετε πραγματικά”…

Από την Τετάρτη η “Πηνελόπη” φέρνει σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις περιμένουμε στα βόρεια ορεινά που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας.Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4. Βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία και από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ασθενείς χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ και εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 ilialive - agriniopress - vimapoliti

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news