facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

«Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο» είπε στη δίκη της Siemens ο Πρ. Μαυρίδης

Στην γραμμή της άρνησης των κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί και τον θέλουν να έχει διακινήσει τεράστια χρηματικά ποσά για δωροδοκίες, κινήθηκε σήμερα στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στη δίκη της Siemens ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς Πρόδρομος Μαύριδης.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, αναφέρει το lawandorder.gr, ο κατηγορούμενος τόνισε μάλιστα πως η περιβόητη σύμβαση «8002» της Siemens με τον ΟΤΕ για την ψηφιακοποίηση των κέντρων του, ήταν ένα «γιγαντιαίο πρόγραμμα επωφελές χρηματοοικονομικά για τον οργανισμό». Όπως μάλιστα ανέφερε ο κατηγορούμενος, η τότε διοίκηση της γερμανικής εταιρίας, που ήταν απερχόμενη «το έδωσε σκοτώνοντας τις τιμές».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρ. Μαυρίδης: «Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρίας».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη πως τα χρήματα που φέρεται να διακίνησε μέσω του τραπεζίτη Ζακ Κλώντ Όσβαλντ αφορούσαν πληρωμές συμβούλων για εκπόνηση μελετών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αγορών, όπως της Αρμενίας, της Νότιας Αφρικής κλπ, ή για άλλους σκοπούς της εταιρίας: «Τι να έκανα κύριε πρόεδρε σε αυτές τις χώρες με έστελναν να βολιδοσκοπώ..» είπε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Επιπλέον, κατά την απολογία του το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, επικαλέστηκε αποφάσεις της Ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε».

Η απολογία του Πρ. Μαυρίδη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news