facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ιός Δυτικού Νείλου: Στο «κόκκινο» 88 περιοχές

Κοντεύουμε μέσα Οκτωβρίου, αλλά τα κουνούπια δεν λένε να... ξεκουνήσουν. Ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του. Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε ένας, ακόμη, θάνατος.

Ο απολογισμός της επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δείχνει ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, που τέτοια εποχή δεν υπήρχαν κρούσματα, φέτος, κάθε βδομάδα, νέες περιοχές της χώρας μας μπαίνουν κάθε εβδομάδα στον χάρτη.

Ειδικότερα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα σημειώθηκαν άλλα 11 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου - μιλάμε για 300 ασθενείς. Τα θύματα των επιπλοκών που προκαλεί η λοίμωξη ανέρχονται σε 35.

Με επιπλοκές από τη λοίμωξη νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας 22 άνθρωποι, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται σε 86 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 82 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ - οι πιο πολλοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι νέες περιοχές, που κυκλοφορεί την τελευταία εβδομάδα ο ιός, είναι οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς.

Στην υπόλοιπη χώρα εμφανίστηκαν κρούσματα στον δήμο Τοπείρου στον νομό Ξάνθης και στον δήμο Αμφίπολης του νομού Σερρών.

healthmag

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news