facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Βούτσης: Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας

Η ΝΔ δεν θα βρει σε αυτή τη Βουλή 151 βουλευτές να ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Θα σας πω την εκτίμησή μου. Αφενός υπάρχει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή, για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ενδεχομένως θα διευρύνεται καθώς θα πάμε σε αυτή τη διαδικασία, και αφετέρου εκτιμώ ότι δεν υπάρχουν 151 βουλευτές σε αυτή τη Βουλή για να υπερψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας. Είμαι απόλυτος πάνω σε αυτό το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης εμφανίστηκε βέβαιως πως εμφανίστηκε βέβαιως πως θα ξεκινήσει «οπωσδήποτε εντός αυτής της Συνόδου».

«Πιστεύω ότι μπορεί να ξεκινήσει και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Με τη διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος ξεκινά, στο κοινοβουλευτικό πλέον πεδίο, μια πολύ σοβαρή συζήτηση για πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι κρίσιμα για το μέλλον της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.
Σε ερώτηση αν βλέπει εκλογές τον Ιανουάριο εφόσον ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του - όπως ζητά η ΝΔ - στην κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στην ελληνική Βουλή ο κ. Βούτσης σχολίασε: «Αυτά τα σενάρια είναι σενάρια επί χάρτου, δεν έχουν έρεισμα, δεν έχουν βάση και βεβαίως και οι ΑΝΕΛ και ο Πρόεδρός τους, επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι κανείς, και ιδιαίτερα μάλιστα η ΝΔ, δεν μπορεί να τους υπαγορεύσει την πολιτική που θα ακολουθήσουν».

Όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Βούτσης και υπογραμμίζει ότι αυτές θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο προγραμματικές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με ορίζοντα τις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για τη διαμόρφωση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου, σε προοδευτική προγραμματική βάση, η οποία θα μπορέσει να εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news