facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Θ. Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Ρουβίκωνα

«Ενοχοποιώ απολύτως την κυβέρνηση» για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα υποστήριξε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και αιτιολόγησε: «Όταν επιδεικνύεις προκλητική ανοχή σημαίνει ότι υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις. Καλύπτεται από αριστερές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση».

«Η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και στην Ελλάδα έχει εξευτελιστεί. Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να υποχωρεί σταθερά απέναντι στους Ρουβίκωνες και να καλύπτει τη δράση τους. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε 20 επιθέσεις, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται».

«Η κυβέρνηση έχει απαξιώσει την αστυνομία»

Ο αρμόδιος της ΔΗΣΥ για θέματα Δικαιοσύνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την απαξίωση της αστυνομίας. «Ο Ρουβίκωνας έχει γνωστή κατάληψη στα Εξάρχεια. Είναι γνωστοί στην αστυνομία, αν ήθελε να κάνει συλλήψεις μπορούσε πολύ εύκολα. Αλλά η αστυνομία έχει απαξιωθεί και ψυχολογικά και υπηρεσιακά από την κυβέρνηση. Το πώς κινείται η αστυνομία εξαρτάται από την πολιτική βούληση».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν και την «αδράνεια» του φρουρού. «Η εικόνα ήταν κακή. Θα μπορούσε στις 6 το πρωί να πυροβολήσει, όχι θα ήταν δυσανάλογο. Δεν αφήνεις ένα αστυνομικό μόνο του σε μια πρεσβεία που είναι φυλασσόμενος στόχος. Μήπως ακούσαμε ότι το ψηφιακό σύστημα άμεσης επικοινωνίας και επέμβασης της αστυνομίας δεν λειτουργεί; Άρα ο αστυνομικός φρουρός δεν είχε τίποτα να κάνει παρά να ειδοποιήσει για την επίθεση».

Και επανέλαβε: «Απολαμβάνει της ανοχής και της κάλυψης της κυβέρνησης ο Ρουβίκωνας γι’ αυτό και συνεχίζουν τις επιθέσεις. Γιατί όταν μπήκαν στη Βουλή, και έγιναν κάποιες συλλήψεις, μόνο που και κάποιοι δεν τους έστειλαν με ταξί στα σπίτια τους. Αυτή η ανοχή δημιουργεί και τα αντανακλαστικά στην αστυνομία. Ο Ρουβίκωνας κάνει πολιτική παρέμβαση με την ανοχή της κυβέρνησης. Όταν βλέπετε συνέντευξη μελών του, που λένε εμείς αποδεχόμαστε τη βία πολιτικής παρέμβασης, αυτό κάπως λέγεται. Οι καταλήψεις δεν είναι νομιμοποιημένες στην Ελλάδα. Γιατί δεν γίνονται συλλήψεις;»

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση επί ΠΑΣΟΚ: «Καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξε ανοχή σε φαινόμενα τέτοια. Υπήρξαν περίοδοι που η πολιτική στα Εξάρχεια ήταν αυστηρή και είχε αποτελέσματα. Την τρομοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ την εξάρθρωσε».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news