facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ανεξέλεγκτες παραμένουν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Και επισήμως η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας κατέστη σήμερα το πύρινο μέτωπο στα βόρεια της αμερικανικής πολιτείας, η οποία την Κυριακή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο Τραμπ.

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον εννέα ημέρες, προκειμένου να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη μεγάλη φωτιά του Μεντοκίνο, η οποία έχει καταστρέψει 273.664 στρέμματα δασικής γης.

Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Καλιφόρνιας θα υπερβεί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν τα 24 χιλιόμετρα/ώρα.

Μέχρι στιγμής, οι φλόγες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 75 κατοικίες, ενώ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Συνολικά, σ’ όλη την Καλιφόρνια, μαίνονται ανεξέλεγκτες 17 μεγάλες πυρκαγιές, αναγκάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία.

Ένα δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Καρ, όπου το Σάββατο εντοπίστηκε νεκρός ένας 21χρονος εργάτης της εταιρείας ηλεκτρισμού PG&E Corp.

Πρόκειται για το έβδομο θύμα της συγκεκριμένης φωτιάς, η οποία έχει καταστρέψει 160.000 στρέμματα γης στην περιοχή, βόρεια του Σακραμέντο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news