facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Περιφέρεια Αττικής: Δεν πλαστογραφήθηκε κανένα έγγραφο, δεν αναφέρεται εντολή εκκένωσης

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνού, αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά και την ευθύνη εκκένωσης της περιοχής, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ραφήνας προχώρησε σε μία καταγγελία κατά περιφερειακής συμβούλου, λέγοντας ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιφερειακή σύμβουλος προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ, όπως υποστηρίζει. «Αναφέρεται ότι μου έδωσαν προφορική εντολή εκκένωσης», είπε ο κ. Μπουρνούς, διαψεύδοντας σε κάθε τόνο ότι είχε λάβει τέτοια εντολή.

Η απάντηση της Περιφέρειας

1. Το Πρακτικό της έκτακτης Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου που έλαβε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23/7, δεν δύναται να πλαστογραφηθεί καθώς τα Πρακτικά ενός Συλλογικού οργάνου συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

2. Στο Πρακτικό περιγράφεται η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς, οι δράσεις και οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων εκείνες τις δραματικές ώρες.

3. Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε απόφαση «εκκένωσης».

4. Το έγγραφο δεν προχωρά σε κανενός είδους αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news