facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σταθάκης: Οι τιμές ρεύματος όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν 6%

Με αφορμή στοιχεία που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Eurostat, o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εδώ και καιρό, στελέχη της αντιπολίτευσης αναμασούν μια κινδυνολογία περί επικείμενων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος. Πλην όμως, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Eurostat, σχετικά με το κόστος που είχε το β΄ εξάμηνο του 2017 η ηλεκτρική ενέργεια για τα νοικοκυριά, προκύπτει ότι:

* Σε 12μηνη βάση οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι σε 8 κράτη-μέλη οι τιμές αυξήθηκαν και ο μέσος όρος της Ευρωζώνης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος (-0,1%).

* Η μέση τιμή των 100 kWh στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 16,2 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (21,8 ευρώ).

* Στην Ελλάδα το 33% της τελικής τιμής αφορά φορολογικές επιβαρύνσεις, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης (44%).

Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών αλλά τελικά αυτές μειώθηκαν, παρότι ήταν ήδη σημαντικά χαμηλότερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Παράλληλα τα στοιχεία καταρρίπτουν τον μύθο περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας αποφέρουν ήδη καρπούς.».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news