facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Καμμένου

Απορρίφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το αίτημα για άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Η μήνυση αφορούσε σχόλιο που είχε αναρτήσει στο Twitter ο υπουργός Aμυνας στις 6/11/2017, με αφορμή το debate των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος ανήρτησε το σχόλιο του στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων για αυτό και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ οι βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ζητούσαν να προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο υπουργός για να αναπτύξει ο ίδιος τα επιχειρήματα του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταλόγισαν σκοπιμότητες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια.

Τελικά μετά από ψηφοφορία και με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά και ένα «παρών», η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι ο κ. Καμμένος αντέδρασε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και έτσι δεν μπήκε στην ουσία συζήτησης της υπόθεσης.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news