facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Θερμό» επεισόδιο θέλει η Τουρκία: Οι ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και το αυστηρό μήνυμα της ΕΕ

Μάθημα… εξωτερικής πολιτικής από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Μποζντάγ τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά παρενοχλούσαν το πρωθυπουργικό Σινούκ στη Ρω – Στο «κάδρο» των εκβιασμών ξανά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Ευρωβουλή προς Άγκυρα: «Όσο απειλείτε την Ελλάδα, δεν μπαίνετε στην ΕΕ»

Σε ρόλο τιμητή των πάντων και με υπέρμετρη αλαζονεία για τη «μεγαλοψυχία» και τη δήθεν μακροθυμία που επιδεικνύει η χώρα του απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, εμμένοντας στα περί υποστολής της ελληνικής σημαίας από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους. Παράλληλα, απείλησε τη χώρα μας με «ανεπιθύμητα περιστατικά» στο Αιγαίο κατηγορώντας τη για «προβοκατόρικη» στάση.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο στη γείτονα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα και εμείς την κατεβάσαμε».

Παράλληλα, ο Μποζντάγ κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις «προβοκατόρικες» και «επιθετικές» ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν «ανεπιθύμητα περιστατικά γύρω από τα νησιά του Αιγαίου».

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», σημείωσε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Εδώ, προφανώς, κολλάει άψογα η παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Γιατί, τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, όταν το καθεστώς Ερντογάν, με δεδομένη την εχθρική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας, ευνοεί την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και επιτρέπει την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από την ακριτική Ρω στη Ρόδο;

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news