facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Γιώργος Πατούλης: ''Ευνουχισμένος'' ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ - Δεν ευθύνεται, αλλά να παραιτηθεί

Σκληρή επίθεση κατά των κυβερνητικών επιλογών στο θέμα της στελέχωσης του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς, έκανε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Γιώργος Πατούλης.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ιατρική κάλυψη του πληθυσμού.
Έκανε λόγο για “θρίαμβο” των μεγάλων αλυσίδων στον τομέα της Υγείας, οι οποίες γιγαντώνονται σε βάρος του ιατρικού κόσμου.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, o κ. Πατούλης τόνισε πως η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο εξαιτίας των χαμηλών ιατρικών αποδοχών και της απουσίας συλλογικών συμβάσεων:
“Δεν ευθύνεται ο πρόεδρος του Οργανισμού για την κατάσταση”, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο πολύ μικρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γιατροί στη στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, ο Σωτήρης Μπερσίμης είναι ένας ευνουχισμένος πρόεδρος, ο οποίος πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του εάν δεν μπορεί να διοικήσει τον Οργανισμό.
Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, είπε πως βάζουν πλάτη για να λειτουργήσει το δημόσιο σύστημα, μέχρι να κλείσουν οι ίδιοι…
Βιώνουν – είπε – έναν αφόρητο εκβιασμό του τύπου “δούλεψε και σκάσε”: "Η κυβέρνηση περικόπτει ό,τι θέλει και πληρώνει εάν θέλει”...
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε την εποχή που διανύουμε ως τον “θρίαμβο των μεγάλων εξαγορών”.
Το ξεπούλημα – εξήγησε – θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς τα ιατρεία θα υποχρεωθούν σε κλείσιμο και δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός:
“Σε αυτή την περίπτωση, οι μεγάλες αλυσίδες του χώρου της Υγείας θα υπαλληλοποιήσουν τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν βάλει πλάτη ώστε να τρέξουν οι παρεμβάσεις, τύπου ηλεκτρονικής συνταγογράφησης”.
Με την πρακτική τους, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, οι πολιτικοί κάνουν σήμερα πλάτη στα μεγάλα συμφέροντα…

Μέτρο

Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία δημιουργίας νέων συλλογικών συμβάσεων των γιατρών και φορέων με τον ΕΟΠΥΥ, σε επίπεδο Ιατρικών Συλλόγων.
Πρόκειται να εξεταστεί ως άμεσο μέτρο η αποχή και η διακοπή της σύμβασης με τον Οργανισμό.
Θα λειτουργήσει πλατφόρμα συλλογής υπογραφών και θα δημιουργηθεί παράλληλα επιτροπή για τον καθορισμό της ελάχιστης τιμής αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης, κάθε ιατρικής πράξης και εργαστηριακής εξέτασης ανά ειδικότητα, με βάση το πραγματικό κόστος.

Συμβάσεις

Χαρακτήρισε “Βατερλώ” για το υπουργείο Υγείας την προσπάθεια στελέχωσης του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, λέγοντας πως ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη.
Ανακοίνωσε πως ο ΙΣΑ χορήγησε μόλις 372 βεβαιώσεις για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για οικογενειακούς γιατρούς και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μόλις 91 για την κάλυψη 1.250 θέσεων στην Αττική.
Σημείωσε πως πρόκειται για τη δεύτερη παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έπειτα από την αδυναμία στελέχωσης των ΤΟΜΥ.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news