facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Καμμένος: Δεν είμαστε αφελείς, θα πάμε σε εκλογές χωρίς μείωση συντάξεων [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος, εκτός από τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε και στα σενάρια εκλογών που ακούγονται.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και τη μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020, δεν πρόκειται να πάει στις κάλπες με μειωμένες τις συντάξεις και θα βρει άλλον τρόπο να αναπληρώσει τα χρήματα και τα μέτρα που έχει δεσμευτεί να πάρει. «Μας έχετε για αφελείς, να πάμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις;» ήταν η δήλωση του κ. Καμμένου.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει πως τα μέτρα για μείωση των συντάξεων πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα με τη μείωση του αφορολόγητου ήδη από το 2019, ώστε να πιάσει η κυβέρνηση τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ενώ στελέχη της αντιπολίτευσης συζητούν ως υπαρκτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αρνηθεί να υλοποιήσει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων, να προκαλέσει τεχνητή κρίση με τους δανειστές και να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες στις αρχές του 2019, έχοντας εξασφαλίσει ήδη από το καλοκαίρι του 2018 την έξοδο απο το μνημόνιο. Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Τα νούμερα τα οποία βγαίνουν σαν πλεόνασμα μόνο για φέτος θα μας δώσουν την δυνατότητα τα μέτρα αυτά να μπορούμε να τα πληρώσουμε με άλλο τρόπο από το να μειώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς. Μας έχετε για πολιτικά αφελείς να πάμε σε εκλογές με μειωμένες συντάξεις; Οχι, θα έχουμε τέτοια οικονομικά αποτελέσματα που θα πάμε σε εκλογές για μετά το 2019 και χωρίς τα μέτρα».

Τη δήλωση-έκπληξη επισημαίνει με ανάρτησή της η Ομάδα Αλήθειας, που συνδέεται με τη Νέα Δημοκρατία.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news