facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Επίθεση Γιλντιρίμ στην Ευρώπη -Για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο της συνάντησης στη Βάρνα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ότι οι Ευρωπαίοι άφησαν τη χώρα του να περιμένει την ένταξή της, λόγω πολιτικών προβλημάτων της ΕΕ.

«Με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός. Εκεί υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο», είπε ο Γιλντιρίμ.

Ακόμη, σύμφωνα με το sigmalive που επικαλείται το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι με αυτούς που παρέδωσαν το μέλλον μιας ολόκληρης Ευρώπης στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ των ΟΗΕ με δημοψήφισμα, αυτή η ένωση δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Είπε ότι για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από τα οποία έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά. Πρόσθεσε ότι 14 κεφάλαια είναι μπλοκαρισμένα.

Τόνισε ακόμη ότι η ΕΕ θα πρέπει να ερωτηθεί αν θέλει να προχωρήσει με ένα όραμα, ή να κλειστεί τον εαυτό της, καθώς- σημείωσε- η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και διατηρεί την προοπτική για πλήρη ένταξή της.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news