facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Π. Σαράκης: Έλληνες μάρτυρες έδωσαν στο FBI ντοκουμέντα για πολιτικά πρόσωπα

Οι μάρτυρες που προσέφυγαν στην αμερικανική δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis δήλωσε ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος των τριών προστατευομένων μαρτύρων που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» ανέφερε ο κ. Σαράκης μιλώντας στον Ant1. Ο ίδιος σημείωσε ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.
Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν τις «αθέμιτες πρακτικές» της εταιρείας. «Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα έναντι αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προς το συμφέρον της Novartis» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Σαράκης διευκρίνισε ότι εκ των τριών καταγγελλόντων, οι δύο πρώτοι προσέφυγαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2016 και ο τρίτος τον Οκτώβριο του 2017. Όπως είπε, «προσέφυγαν με μηνυτήρια αναφορά καταθέτοντας συνάμα και πληθώρα στοιχείων που τεκμηρίωναν τους ισχυρισμούς τους περί αθέμιτων πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, διέρρευσε την Ελλάδα ότι στην Αμερική υπάρχει αυτή η υπόθεση και ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ από την ελληνική Εισαγγελία τέλη Δεκέμβριου με αρχές Ιανουαρίου 2017.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τρεις πελάτες του δεν έχουν σχέση με τους μάρτυρες που κατέθεσαν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. «Κανείς δεν γνωρίζει τους μάρτυρες που προσέφυγαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη διότι εκεί η πολιτεία μεριμνά να διασφαλίζει την ασφάλειά τους γιατί τους θεωρεί ήρωες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής» είπε,
Ερωτηθείς αν συμπίπτουν τα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση στις μαρτυρίες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ ο κ. Σαράκης απάντησε ότι κάποια εξ αυτών συμπίπτουν. 
Συμπλήρωσε ακόμη πως «υπάρχουν και πρόσωπα που ήταν κοντά στους πολιτικούς και χειραγωγούσαν τις αποφάσεις τους». «Κάποιοι πολιτικοί δεν ήταν, ήταν το περιβάλλον τους» ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε υπάρχει αναφορά για εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news