facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Επείγουσα ερώτηση Δ. Παπαδημούλη προς Κομισιόν για την τουρκική δραστηριότητα σε Αιγαίο και Κύπρο

Επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό στα Ίμια και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και ‘νευρικότητας’, δεν διευκολύνει το διάλογο και τη συνεργασία, με βάση το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, καθώς και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επιδιώκει να οικοδομήσει η ελληνική κυβέρνηση».
Τονίζει επίσης ότι «η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλουν να δεσμευτούν αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας, να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό», καλώντας την τουρκική ηγεσία «να μάθει επιτέλους να συμβιώνει με τις όμορες χώρες, και να μην πριμοδοτεί την ένταση και τον διπλωματικό αυτοεγκλωβισμό της».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρωτά την Κομισιόν ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, εν όψει και της Συνόδου Ε.Ε. - Τουρκίας στις 26 Μαρτίου, καθώς και με ποιες ενέργειες θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή στο πλαίσιο των ευρω-τουρκικών σχέσεων.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news