facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα για το «Σκοπιανό» - BINTEO

Σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία του αφορούσε την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ αποτελεί προτεραιότητα για το εθνικό συμφέρον και πως η εκκρεμότητα που διαρκεί εδώ και 25 χρόνια και μάλιστα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται δεν ωφελεί τα ελληνικά συμφέροντα. Μίλησε για παράγοντα αστάθειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τόνισε, ότι εδώ και 25 χρόνια η Ελλάδα δέχεται ως όνομα της γειτονικής χώρας το ΠΓΔΜ, το οποίο συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Επέμεινε πως η ελληνική θέση συνίσταται σε ένα όνομα με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά και με επίλυση όλων των ζητημάτων που ακολουθούν την ονομασία υπονοώντας τον αλυτρωτισμό και βεβαίως την συνταγματική μεταρρύθμιση του συνταγματικού χάρτη της γειτονικής χώρας.

«Οι συμβολικές κινήσεις της ΠΓΔΜ δεν σημαίνουν ότι τα ζητήματα αλυτρωτισμού έχουν λυθεί» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη των δηλώσεών του και επεσήμανε:

«Το 2018 έχει ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας για λύση. Η νέα πολιτική ηγεσία της πΓΔΜ έχει ανασκευάσει και αποσύρει σε κάποιο βαθμό την αλυτρωτική ρητορεία των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Το κρίσιμο σημείο που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η επίλυση του ζητήματος δεν αφορά εξυπηρέτηση τρίτων αλλά έχει να κάνει με την Ελλάδα και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια» σημείωσε.

«Με τους περισσότερους πολιτικούς αργχηγούς είχαμε μια υπεύθυνη ανταλλαγή απόψεων. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news