facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τα... γυρίζει τώρα η Κομισιόν για την πώληση δανείων σε funds

Η ελληνική νομοθεσία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των ελληνικών αρχών και της τρόικας, έχει δε την έγκριση των θεσμών ως προς την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με την επίτευξη του στόχου για μείωση των η εξυπηρετούμενων δανείων.

Αυτό επισημαίνει η Κομισιόν σχολιάζοντας ελληνικά δημοσιεύματα πως ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει εσχάτως αποκαλύψει ότι η πώληση κόκκινων δανείων σε επενδυτικά Funds δεν ήταν προαπαιτούμενο της τρόικας, αλλά ελληνική πρωτοβουλία.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος πήρε αποστάσεις από τις ερμηνείες που έγιναν στον Τύπο και έφεραν τον Πρόεδρο Γιούνκερ να αποστασιοποιείται από τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Μ. Σχοινάς δήλωσε: «Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η Κομισιόν απέστειλε γραπτή απάντηση σε Έλληνα πολίτη, ο οποίος είχε γράψει μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Juncker.

Η απαντητική επιστολή της Κομισιόν εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα ήταν το αποτέλεσμα των πολύπλοκων λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές.

Η νομοθεσία που οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν μετά από διαβουλεύσεις με τα όργανα επιτυγχάνει μια σωστή ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να αντιμετωπίσουν πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων , με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδα.

Η Κομισιόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM», κατέληξε ο επικεφαλής εκπρόσωπος.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news