facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης στο υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους 220 εργαζόμενους του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης στη Καβάλα, πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Εργασίας καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία και στον τρόπο διαχείρισης του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ήρθαν σήμερα το πρωί με πούλμαν από την Καβάλα στην Αθήνα για συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα και οι ομαδικές απολύσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου κ. Βογιατζίδης δήλωσε: «Δύο μήνες τώρα βρισκόμαστε σε ρυθμούς κινητοποιήσεων και όσο περνάει ο καιρός δυναμώνει ο αγώνας μας. Είμαστε τα λιπάσματα Καβάλας συμφερόντων Λαυρεντιάδη οι οποίοι στις αρχές του έτους μας ζήτησαν να υπογράψουμε όλοι εθελούσια έξοδο η οποία ήταν καλυμμένες ομαδικές απολύσεις. Μας ζήτησαν να απολυθεί όλο το προσωπικό που εργάζονται εκεί, 340 οικογένειες, και αμέσως να υπογράψουμε σύμβαση ορισμένου χρόνου για να γίνουμε εργολαβικοί σε νέες εταιρίες που δημιουργήθηκαν, εταιρίες που στήθηκαν μέσα στον ίδιο χώρο του εργοστασίου χωρίς ούτε ένα ευρώ επένδυσης. Δημιουργήθηκαν μόνο καινούργια ΑΦΜ προκειμένου να αφανίσουν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα σήμερα βρισκόμαστε εδώ και αντιστεκόμαστε σε αυτή την βάναυση συμπεριφορά του εργοδότη μας»






 

 

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται για δεύτερη φορά όπως η ίδια ανέφερε και η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας η οποία στις δηλώσεις της τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του εργοστασίου και κατά των απολύσεων.

«Είναι αυτονόητη η παρουσία μου ανάμεσα στους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Οι άνθρωποι του μόχθου δίνουν έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια σε συμπεριφορές που καταρρακώνουν την ίδια τους την ύπαρξη και αμφισβητούν το δικαίωμα τους να προκόψουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους. Είναι υποδείγματα αγώνα γιατί δίνουν την μάχη σε πείσμα της εργοδοτικές αναλγησίας αλλά και της κυβερνητικής αδιαφορίας και υποδείγματα αλληλεγγύης γιατί συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους που διώκονται μέσα από την γνωστή τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων για τα δικαιώματα. Η παρουσία μου λοιπόν εδώ είναι αυτονόητη και έχω ότι στους εργαζόμενους ότι πρέπει να με λογαριάζουν ως μέλος του σωματείου τους. Με ζωντανή παλλόμενη διεκδίκηση ο αγώνας θα κερδηθεί» είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.










protothema


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news