facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από τον Παρασκευόπουλο

Απρόσμενες, εκρηκτικές, διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας προκειμένου να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων είναι και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ. Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, κίνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε την έρευνα στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στην επίμαχη αναφορά του ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου τόσο στην κυρία Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), Νικο Ορνεράκη και άλλους.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του απαντώντας σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου για το αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για την αναφορά του κ. Αγγελή, σημειώνει ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Στο μεταξύ, από την πλευρά της η κυρία Κουτζαμάνη από 25 Φεβρουαρίου 2015 έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.

Την ποινική αυτή έρευνα την έχει αναλάβει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μανώλης Ρασιδάκης και ως σήμερα, παρότι έχει κληθεί δεν έχει προσέλθει να καταθέσει ο κ. Αγγελής.

Τέλος, δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του κ. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία "συκοφαντικά" και "αθλιότητες".

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news