facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Τι πέτυχα στη συνάντησή μου με τον Ολάντ

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κράτησε περίπου μία ώρα και το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε από την πλευρά του Ολάντ πλήρης κατανόηση των ελληνικών θέσεων, ενώ κάνουν λόγο για κοινή εκτίμηση για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία.

Πάντως, πηγές του Mega από το Παρίσι έκαναν λόγο- πριν από τη συνάντηση- για δυσαρέσκεια της γαλλικής προεδρίας για την ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με τις επιδόσεις της στο προσφυγικό και για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες που «χτύπησαν» στην Ευρώπη είχαν περάσει από ελληνικά νησιά.

Μετά από το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια να ασκήσει πολιτική πίεση για να κλείσει η αξιολόγηση. Παρότι όμως ο Φρανσουά Ολάντ τον δέχθηκε, η Γερμανία κρατά πιο σκληρή στάση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν θέλησε να συναντηθεί σε αυτή τη χρονική στιγμή με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος χαρακτήρισε «επαρκείς» τις επαφές της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Φρανσουά Ολάντ. «Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές επαφές με τον κ. Τσίπρα και συνολικά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης και στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Κάθε συζήτηση είναι καλή», δήλωσε.

«Φρένο» στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για μία πολιτική λύση, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, έβαλε και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. «Υπάρχει μόνο μία λύση και είναι αυτή που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Γιέγκερ, σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μια πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του στην Ευρώπη στο Στρασβούργο, όπου θα βρεθεί αύριο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news