facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Πανούσης: Με το προσφυγικό η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο

Την άποψη ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης έχουν ανοίξει όλες οι πληγές του παρελθόντος «και σε εθνικό επίπεδο μπορεί να έχουμε συνέπειες» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης εξηγώντας με σημερινές του δηλώσεις ότι «οι γείτονές μας βρίσκουν ευκαιρίες με αφορμή το προσφυγικό να ανοίξουν όλα τα θέματα. Οι Σκοπιανοί, για παράδειγμα, λενε ότι εμείς είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης».

Όσον αφορά το τι προηγήθηκε ο κ. Πανούσης είπε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης: πρώτη φάση αιφνιδιασμός, δεύτερη ευχολόγιο, τρίτη φάση συσχέτιση με την αξιολόγηση και τέταρτη θέση χάος.

«Εδώ έχουμε ζήτημα Αιγαίου. Ήταν μια θάλασσα ελληνική, τώρα όμως έχουμε συνδιαχείριση. Έχουμε ΝΑΤΟ, FRONTEX, Γάλλους κ.α.» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Πανούσης.

Ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι «ήταν λάθος η εκτίμηση των 77.000 προσφύγων κάθε χρόνο» όπως λάθος ήταν και το «ότι δεν θα κλείσουν τα σύνορα». «Μπορούν να διορθώσουν αυτά τα λάθη; Δεν ξέρω αν μπορούν. Φτιάχνεται μια νέα γεωστρατηγική» συνέχισε ο κ. Πανούσης υποστηρίζοντας ότι «στην Ευρώπη είναι κοινή άποψη ότι στην Ελλάδα θα γίνει το παρκάρισμα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τους υπαίθριους καταυλισμούς σε Ειδομένη και Πειραιά ο κ. Πανούσης σχολίασε ότι «δεν μπορεί να λες ότι υπάρχουν χώροι μέσα στην επικράτεια όπου κάποιοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Είμαι εναντίον της βίας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σε ένα κράτος με σύνταγμα και νόμους».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news