facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίσκεψη Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου στη Λέσβο

Ανακοινωθέν για την επικείμενη κοινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο επίσημο ανακοινωθέν γίνεται λόγος το ανύστακτο ενδιαφέρον και η ανησυχία του κέντρου της Ορθοδοξίας και προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, που έχουν ως αποτέλεσμα και τις διώξεις των Χριστιανών από την περιοχή, ενώ επαναλαμβάνεται η αγωνία του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας για το μείζον προσφυγικό ζήτημα που έχει προκύψει από το συνεχιζόμενο εδώ και χρόνια πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαιώνει τη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λέσβο από κοινού με τον Πάπα της Ρώμης και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υπογραμμίζοντας την αδήριτη ανάγκη να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα.

Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι «η κίνηση αυτή και πρωτοβουλία των Θρησκευτικών Ηγετών θα επιστηρίξει και ενισχύσει τους χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και θα εμπνεύσει την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων και την αντιμετώπιση του μείζονος προσφυγικού ζητήματος.


Διαβάστε αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Ανακοινούται ότι κατά το τελευταίον διάστημα, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και προσωπικώς η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, παρακολουθούν αγρύπνως τας εξελίξεις και τας πολεμικάς συγκρούσεις εις την ευρυτέραν περιοχήν της Μέσης Ανατολής και τας εκεί διώξεις των Χριστιανών. Ούτως, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης έχει εκφράσει παντοιοτρόπως μέχρι σήμερον την αγωνίαν Αυτού διά το μέγα θέμα του κύματος προσφύγων. Εν τω πνεύματι τούτω, επεκοινώνησε δι᾿ εκπροσώπου Αυτού μετά της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου κατά μήνα Φεβρουάριον, την δε 30ην Μαρτίου απηύθυνε προς Αυτόν σχετικόν Γράμμα.

Εν τω πλαισίω του εγνωσμένου τούτου ενδιαφέροντος και της από κοινού αγωνίας των Θρησκευτικών Ηγετών και της επιτακτικής ανάγκης αναλήψεως κοινής πρωτοβουλίας και δράσεων αυτών προς ευαισθητοποίησιν της διεθνούς κοινής γνώμης και των αρμοδίων Οργάνων και φορέων, η Α. Αγιότης ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και η Α. Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθούν λίαν προσεχώς την Νήσον της Λέσβου, προς επικοινωνίαν και επιστήριξιν των εκείσε ευρισκομένων προσφύγων.

Η κίνησις και πρωτοβουλία αύτη των Θρησκευτικών Ηγετών θα επιστηρίξη και ενισχύση τας χιλιάδας των δοκιμαζομένων προσφύγων και θα εμπνεύση την ανάληψιν καταλλήλων πρωτοβουλιών διά την προστασίαν των εμπεριστάτων Χριστιανικών Κοινοτήτων και την ορθήν αντιμετώπισιν του μείζονος προσφυγικού θέματος.


Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 5η Απριλίου 2016

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news