facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Τουρκία συνέλαβε δημοσιογράφο από την Ολλανδία -Επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Τον πόλεμο κατά των δημοσιογράφων και όσων επικρίνουν τον Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει η Τουρκία. «Θύμα» αυτής της πρακτικής ήταν αυτή τη φορά μία Ολλανδέζα αρθρογράφος.

Η Εμπρού Ουμάρ, τουρκικής καταγωγής, συνελήφθη εξαιτίας των αναρτήσεων που έκανε στο Twitter για τον πρόεδρο της Τουρκίας, όπως δήλωσε η ίδια στην The Post Online.

Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι της στο Κουσάντασι. «Η αστυνομία είναι στην πόρτα μου. Δεν είναι αστείο», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας παρακολουθεί στενά την υπόθεση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, και εκπρόσωπός της δήλωσε ότι υπάρχουν επαφές μετά από τη σύλληψη της Ουμάρ, ενώ έχει ενημερωθεί η ολλανδική πρεσβεία στην Αγκυρα και εργάζεται πάνω στο θέμα.

Σύμφωνα με την Metro, ένα από τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται η Ουμάρ, το laptop της κατασχέθηκε, ενώ η δημοσιογράφος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, μετά από τη μεταγωγή της στο αστυνομικό τμήμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουμάρ είχε αποκαλέσει «Σουλτάνο» και «δικτάτορα» τον Ερντογάν, καταλήγοντας «Αντε γα@@@σου». Αιτία του ξεσπάσματός της η αποκάλυψη αυτής της εβδομάδας, ότι το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία ζητούσε από τους πολίτες του στη χώρα να καταδίδουν όσους με αναρτήσεις τους στα social media προσβάλουν την Αγκυρα ή τον Ερντογάν.

Η σύλληψη της Ουμάρ ήρθε μετά από την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε δύο δημοσιογράφους- έναν Γερμανό και έναν ρωσικού ΜΜΕ- και βέβαια την πολύκροτη υπόθεση του Γερμανού κωμικού ο οποίος διώκεται στην πατρίδα του εξαιτίας ποιήματος με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Ερντογάν, το οποίο απήγγειλε στην εκπομπή του.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news