facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τις βουλευτικές συντάξεις

Στις επικρίσεις για την εξαίρεση των βουλευτικών συντάξεων από το «ψαλίδι» απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, μετά από τις έντονες αντιδράσεις για το θέμα.

Το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας απορρίπτει τα περί εξαίρεσης των βουλευτών από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τονίζει ότι μετά το 2012, οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν την εκλογή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012.
Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους»

Κατρούγκαλος: «Το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το «νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συνάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» δήλωσε ο κ. Κατούγκλαλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε σήμερα στο Twitter ότι οι κατ' απονομή συντάξεις για βουλευτές και δημάρχους θα πρέπει να «προσαρμοστούν αναλόγως». «Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news