facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Nα συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν

Σκληρότατη απάντηση στην «απαράδεκτη» – όπως τη χαρακτηρίζει – επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία στην Ελλάδα αναφορικά με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία», σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας στη χθεσινή δήλωσή του τούρκου ομολόγου ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται «ποτέ» να δώσει αξία σε όσους χρησιμοποιούν μία «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας σε βάρος της τουρκικής ταυτότητας.

Η επίθεση της Άγκυρας ήλθε τη στιγμή που ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην προσπάθεια να «κλειδώσει» η συνεργασία μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με τον κ. Κούτρα να επισημαίνει στην τουρκική πλευρά ότι «οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική».

«Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της», καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η πρώτη, ανεπίσημη ελληνική απάντηση είχε έλθει από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης, όπου όμως είχε ουσιαστικά γίνει προσπάθεια μερικής υποβάθμισης του θέματος, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να αναφέρουν μεν ότι «η ιστορία μιλάει από μόνη της», αλλά να συμπληρώνουν ότι «δεν είναι λόγος εντάσεων και δεν ανατρέπει την καλή σχέση με τη γείτονα χώρα».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news