facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών δημοσκοπήσεων εξήγγειλε ο Παππάς

Σαρωτικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι τα «ευρήματά» τους στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά και στις τελευταίες εκλογές είχαν «τερατώδεις αποκλίσεις» από το πραγματικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών δεν χαρακτηρίζεται μόνο από «μεθοδολογική ανεπάρκεια» αλλά «κυρίως, από μεροληψία».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου είπε: «Στο δημοψήφισμα είχαμε τερατώδεις αποκλίσεις και μόνο μερικώς μπορούν δικαιολογηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και περισσότερο από μεροληψία. Και μετά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η έρευνα που έδειχνε ότι θα πληττόταν μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλου τύπου ελατήρια κι όχι καθαρά επιστημονικά».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην ΝΔ υποστηρίζοντας πως ένας από τους λόγος που δεν συναίνεσε για την συγκρότηση του ΕΣΡ ήταν για να εξακολουθούν να λειτουργούν άναρχα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν την καθημερινή διαχείριση της πολιτικής με οδηγό τις δημοσκοπήσεις, οι δημοσκόποι να σταματήσουν να προσπαθούν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να σταματήσουν να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω των δημοσκοπήσεων» σημείωσε με νόημα ο κ. Παππάς.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news