facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ψινάκης: Δεν θα αφήσω τον Μαραθώνα να γίνει Λέσβος

Δε θα εγκατασταθούν σήμερα οι πρώτες είκοσι οικογένειες προσφύγων στην 4η Κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω καθυστέρησης στη μεταφορά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να μεταφερθούν στην περιοχή αύριο, στις 4.00 το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό στους δημοσιογράφους αλλά και στα στελέχη του δήμου που βρίσκονται στην κατασκήνωση από το πρωί, τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες... κόλλησαν στην κίνηση, λόγω του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ωστοσο ήταν προγραμματισμένο.

Έτοιμες είναι οι πρώτες είκοσι σκηνές για τις οικογένειες προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην 4η Κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα στην περιοχή Ζούμπερι, στη Νέα Μάκρη.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψινάκη και μαζί με τη βοήθεια του στρατού, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση των πρώτων 20 οικογενειών, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η άφιξη άλλων 20.

Κατόπιν συνεννόησης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν περισσότεροι άνθρωποι, δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα στο protothema.gr. Όπως είπε ο κ. Ψινάκης«προς τιμήν του κ. Βίτσα και της κυρίας Φωτίου, οι αρμόδιοι υπουργοί δέχτηκαν το επιχείρημά μου, που ήταν ότι οι βασανισμένες αυτές οικογένειες αξίζουν φιλοξενία και αξιοπρέπεια και όχι στρατόπεδα συγκεντρώσεως».

«Έχω ένα σπίτι μεγάλο και μπορώ να φιλοξενήσω μάξιμουμ 10 ανθρώπους, για να περάσω και εγώ αλλά και αυτοί καλά. Αν βάλω χίλιους θα είναι δυστυχισμένοι οι καλεσμένοι, δυστυχισμένος και εγώ. Θα καταστραφεί όχι μόνο το σπίτι αλλά ολόκληρη η γειτονιά. Ο δήμος Μαραθώνα έχει πολύ τουρισμό και ειδικά το καλοκαίρι. Σχεδιάζω με επενδυτές να τον κάνουν τούμπανο και δεν θα αφήσω κανέναν να τον κάνει Λέσβο, Κω ή λιμάνι του Πειραιά», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα.



Δηλώσεις Ηλία Ψινάκη







Σχετικά με την φιλοξενία των προσφύγων στην 4η Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Ψινάκης έθεσε ορισμένους όρους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τα εξής:

- Να οριστεί αυστηρό χρονικό περιθώριο της διαμονής των προσφύγων μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού, αφού τότε ξεκινάει η υλοποίηση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων. Ο προσωρινός χαρακτήρας της λειτουργίας του χώρου φιλοξενίας υποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στην 4η Κατασκήνωση θα στηθούν μόνο σκηνές

- Τη διοικηση του χώρου να αναλάβει μόνο ο στρατός και όχι ΜΚΟ

- Η δομή του χώρου φιλοξενίας να περιλαμβάνει διοικητική υπηρεσία, υγειονομική υπηρεσία, υπηρεσία υποδομών, υπηρεσία διαχείρισης και ομάδα φύλαξης

- Να πραγματοποιηθούν εργασίες και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί επισκευή στα δίκτυα και τις υποδομές και να τοποθετηθεί περιμετρικός φωτισμός

- Τα κατασκηνωτικά προγράμματα να λειτουργήσουν κανονικά και στην ώρα τους

Η σημερινή πρωτοβουλία του δημάρχου γίνεται έπειτα από την κοινοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν οι κατασκηνώσεις ως χώροι φιλοξενίας προσφύγων, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση στους δήμους που επηρεάζονται.

Η πληροφόρηση των δημάρχων έγινε την Παρασκευή στις 4 του μήνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε αυτό το στενό χρονικό πλαίσιο, ο κ. Ψινάκης κατάφερε να υλοποιήσει ένα αρχικό πλάνο για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.







protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news