facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με νέα κριτική εναντίον της Ελλάδας απαντά το αυστριακό υπ. Εξωτερικών

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του κ. Κοτζιά να ανακαλέσει την πρέσβη της Ελλάδας στην Βιέννη, η Αυστρία πέρασε στην αντεπίθεση και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς προχώρησε σε νέα κριτική απέναντι στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο συχνά προκλητικός κ. Κουρτς ανέφερε ότι η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την αυξανόμενη πίεση που δέχεται και ζητά εκ νέου να «συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής».

Την ίδια ώρα, ισχυρίζεται ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι οι Έλληνες θα αλλάξουν γνώμη.

«Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Ελληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news