facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η εισαγγελική παρέμβαση άνοιξε τα μπλόκα

Η απειλή της ποινικής δίωξης για παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά τη σχετική εντολή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους Εισαγγελίες φαίνεται ότι ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους αγρότες σε «υποχώρηση» και άνοιγμα των μπλόκων.

Ήδη οι επιτροπές των μπλόκων σε Τέμπη, Προμαχώνα και Ισθμό αποφάσισαν να αποσύρουν τα τρακτέρ από τα σημεία όπου είχαν «στρατοπεδεύσει» για περίπου ένα μήνα θεωρώντας ότι μπορούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους υπό άλλη μορφή.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, του πιο σκληροπυρηνικού από όλα τα αγροτικά μπλόκα, κάτι που δείχνει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις βαίνουν σε αποκλιμάκωση.

Η παρέμβαση Κουτζαμάνη

Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του ενδεχόμενου να συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ζητεί ο Αρειος Πάγος.

Οπως αναφέρει η Εισαγγελέας Ευ. Κουτζαμάνη, η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων.

Άνοιξαν τα Τέμπη

Σε άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών και της γέφυρας του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο, προχώρησαν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σε ένδειξη καλής θελήσεως, επειδή όπως επεσήμαναν, ο καιρός επιδεινώθηκε και η κίνηση από τις εναλλακτικές διαδρομές είναι πιο δύσκολη.

Αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και άλλα μπλόκα που πήγαν σήμερα στον Προμαχώνα. Όπως αναφέρουν, η Κοιλάδα θα παραμείνει σήμερα ανοιχτή όλο το βράδυ και στην συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Αποκαστάθηκε η κίνηση στον Προμαχώνα

«Ελευθέρας» έδωσαν λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που έχουν στήσει μπλόκο για περισσότερο από ένα μήνα επί ελληνικού εδάφους.

Η κίνηση έγινε σε «ένδειξη καλής θέλησης» και ενόψει του ραντεβού που ορίστηκε για αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Περνάνε όλα, τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία, αλλά και τα φορτηγά και οι νταλίκες», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σήμερα στο Προμαχώνα από κάθε γωνία της χώρας».

Ανοιχτός ο Ισθμός

Μετά από 33 μέρες σκληρού αγώνα οι αγρότες της Κορινθίας ,οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τα πιο σκληρά και συνεπή μπλοκ της Ελλάδας , αποχώρησαν σήμερα το πρωί από το μπλόκο του Ισθμού Κορίνθιου στα διόδια Καλαμακίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitikaargolida.gr, η γενική τους συνέλευση αποφάσισε να σταματήσουν την συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων και να συνεχίσουν πιο δυναμικά με διαφορετικούς τρόπους τον αγώνα τους.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news