facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Θα υλοποιήσουμε το μνημόνιο» παρά τις αντιδράσεις

Μήνυμα στους ισχυρούς του πλανήτη που συμμετέχουν στο Διεθνές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υλοποίηση του Μνημονίου που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι επιχείρησε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας με τις παρεμβάσεις του στο πάνελ με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης».

Έχοντας δίπλα του τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συνεχώς φροντίζει να υπενθυμίζει - όπως έκανε και σήμερα - ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσουμε ομαλά στην υλοποίηση της συμφωνίας» είπε ο κ. Τσίπρας στο σχόλιό του για την παρουσία ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Φρόντισε μάλιστα να καλύψει τα νώτα του σε ενδεχόμενη περαιτέρω καθυστέρηση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων σημειώνοντας ότι «εύχομαι και ελπίζω η συνύπαρξη τριών διαφορετικών θεσμών και οι διαφωνίες πολλές φορές μεταξύ τους να μην αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω καθυστερήσεις».

Στην παρέμβασή του για την οικονομία ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σημαντικών διαρθωτικών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα απευθύνοντας έκκληση επίσης για ευρωπαϊκές και ιδιωτικές επενδύσεις συμπληρώνοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να προχωρήσει είναι να βάλει μπροστά την ατζέντα της ανάπτυξης.

Θέλοντας, μάλιστα, να αφήσει πίσω του κάθε συζήτηση για Grexit και να διατρανώσει την πίστη του στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή οικογένεια διεμήνυσε ότι «δεν είναι ώρα για περισσότερα exit, Grexit, Brexit κοκ αλλά ώρα για περισσότερη Ευρώπη».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news