facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Άγιο ανάθεμα από τον Σεραφείμ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση για φασίζουσα νοοτροπία

Ιερό… πόλεμο κατά της κυβέρνησης κηρύσσει ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ μετά την απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί στον σημερινό αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι – μια απόφαση, που ήρθε μετά τις παραληρηματικές καταγγελίες του ιεράρχη για το σύμφωνο συμβίωσης.

Αφορμή για τη νέα επίθεση Σεραφείμ έδωσε η απόφαση την ΕΡΤ να μην καλύψει την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, με τον μητροπολίτη να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και εμπάθεια».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star, ο Σεραφείμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «ανακάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανίων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί σήμερα, στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών και όχι στο λιμάνι του Πειραιά όπως είθισται παραδοσιακά. Στην Δεξαμενή θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αιτία της απόφασης Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά αποτέλεσαν οι αλλεπάλληλες ακραίες επιθέσεις του Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «επαίσχυντο νομοθέτημα».

Πριν από την ψήφιση του συμφώνου, μάλιστα, είχε διακηρύξει την «παύση οιασδήποτε σχέσης» με όσους «πολιτικούς και πολιτειακούς άρχοντας συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news