facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Το νοσοκομείο «Ελπίς» απέρριψε δωρεές φαρμάκων από τη Γερμανία και την Αυστρία

Γερμανοί και Αυστριακοί πολίτες συγκέντρωσαν ένα φορτηγό φάρμακα για τους άπορους Έλληνες, τα έστειλαν στην χώρα μας, και συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Ελπίς», αλλά αυτό το πολύτιμο φαρμακευτικό υλικό δεν έγινε δεκτό από τους αρμόδιους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως αναφέρει σε επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία του, ο Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Δρ Γιάννης Αθανάσιος, PhD, MD, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αφού ταλαιπώρησαν για ώρα τους εκπροσώπους της οργάνωσης «Αλληλεγγύη Για Όλους», δεν δέχτηκαν το υλικό και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο.

Επικαλείται, μάλιστα, όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της αποστολής, ο οποίος ρώτησε «Και τι θα συμβεί με αυτούς που αιμορραγούν και τους άλλους που υποφέρουν;» για να λάβει την απάντηση «κι αυτό θα το αντέξουν».

Ο Καθηγητής αναφέρει ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και το Δεκέμβριο στο «Ελπίς», εν απουσία του τότε Διοικητή κ. Θεόδωρου Γιλαννάρου, ο οποίος ωστόσο ενημερώθηκε έγκαιρα και παρενέβη με θετική έκβαση για τη δωρεά η οποία αφορούσε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

«Αυτές οι δωρεές αγοράζονται από τις πρωτοβουλίες απλών πολιτών που ευαισθητοποιούνται και έγιναν πιο φανατικοί και από τους ίδιους τους Έλληνες, και που μαζεύουν τα απαραίτητα χρήματα σε εκδηλώσεις, ευρώ-ευρώ. Είναι αμαρτία όλη αυτή τη δυναμική που χτίσαμε με τόσο κόπο στη Γερμανία, την Αυστρία και θα έλεγα σε όλη την Ευρώπη, κάποιοι γραφειοκράτες που μάλλον χαίρονται με τα προβλήματα επιβίωσης του κόσμου και με την ταλαιπωρία αυτή και την εξαθλίωση, βρίσκουν λόγο ύπαρξης, να την τορπιλίσουν, να την εξουδετερώσουν σιγά σιγά και να την εκμηδενίζουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Αθανάσιος και ζητά από τον πρώην Διοικητή του «Ελπίς» να κοινοποιήσει την επιστολή του παντού και στον Πρωθυπουργό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news