facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης

Το ιδεολογικό χάσμα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανέδειξε το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια καθώς οι βουλευτές του κ. Πάνου Καμμένου καταψήφισαν επι της αρχής τις προωθούμενες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είχαν καταψηφίσει στο παρελθόν και το νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας. Πάντως, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής καθώς το στήριξαν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Εκτός αυτών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοτεχνικές αλλαγές προκειμένου να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει μια σειρά διατάξεων όπως το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και το θέμα του τρόπο παροχής φοιτητικής άδειας σε κρατούμενους που ορισμένοι εκτιμούν ότι «φωτογραφίζει» τον Νίκο Ρωμανό.

Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι θα γίνει τροποποίηση προκειμένου «να διευκρινίζεται ρητά ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν αφορά την υιοθεσία και είναι θέμα που θα εξεταστεί προσεχώς. Η διατύπωση θα το καθιστά σαφές. Θα διευκρινιστεί ότι αυτή την στιγμή δεν ορίζεται η υιοθεσία». Επίσης, μετά τις παρατηρήσεις της ένωσης εισαγγελέων υποχώρησε στο θέμα χορήγησης φοιτητικών αδειών σημειώνοντας πως «η αρμοδιότητα δεν θα είναι μόνο στο πειθαρχικό συμβούλιο. Θα συνεχίσει να υπάρχει και η αρμοδιότητα του ανακριτή. Σε περίπτωση διαφωνίας πειθαρχικού συμβουλίου και ανακριτή θα αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο. Από την στιγμή λοιπόν που δεν θα αποφασίζει μόνο το πειθαρχικό συμβούλιο δεν εκτιμάται μόνο ο πειθαρχικός φάκελος αλλά και η δικογραφία. Για την χορήγηση άδειας δηλαδή δεν θα εκτιμάται μόνο η πειθαρχική συμπεριφορά αλλά και το περιεχόμενο της δικογραφίας».

Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρέμβαση του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ που υπενθύμισε τις δηλώσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ο οποίος αντιστοίχισε τους ομόφυλους με τους κτηνοβάτες. «Πρέπει να ξέρουμε εάν υπάρχει πλειοψηφία. Τα κόμματα να καθορίσουν την θέση τους και να συμφωνήσουμε ποια άρθρα θα εισαχθούν και ποια θα αφαιρεθούν γιατί δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας».

Πάντως, για την επί της αρχής ψηφοφορία υπέρ τοποθετήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Μάλιστα ο εισηγητής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας ήρε τις αρχικές επιφυλάξεις (σ.σ. όχι για τις διατάξεις που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης) και υπερψήφισε όταν οι ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν.

Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου εκ μέρους της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για την τελική στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια και θα εξαρτηθεί από αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news