facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Προσφυγή για την αύξηση στα όρια ηλικίας

Αρχισε το «μπαράζ» προσφυγών κατά των νέων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, με την ΑΔΕΔΥ να «σέρνει τον χορό» προσβάλλοντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του ν. 4336/15 και τις υπουργικές αποφάσεις που αύξησαν τα ηλικιακά όρια αποχώρησης και συνταξιοδότησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στη σχετική αίτηση ακύρωσης, που υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΑΔΕΔΥ διά της συνηγόρου της Μ. Τσίπρα, υποστηρίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις παραβιάζουν σωρεία διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Θεμελιώδους Χάρτη Δικαιωμάτων, καθώς οδηγούν σε επιμήκυνση του χρόνου εργασίας μέχρι και 17 χρόνια (!), ενώ για πρώτη φορά η πολιτεία θίγει θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κάτι που δεν έκανε κανένας προηγούμενος νόμος, ούτε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Λόγω της σοβαρότητας η υπόθεση αναμένεται να καταλήξει στην Ολομέλεια ΣτΕ, καθώς γίνεται επίκληση της πρόσφατης νομολογίας της που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές περικοπές του 2ου μνημονιακού πακέτου, επειδή η συνταξιοδοτική υποβάθμιση δεν στηρίχθηκε σε καμία εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και δεν έλαβε υπόψη τις επιπτώσεις στους όρους διαβίωσης των πολιτών.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζεται στην αίτηση ακύρωσης ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, το κοινωνικό κράτος δικαίου, τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος κ.λπ., αλλά και διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν «γεννημένα» περιουσιακά δικαιώματα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news