facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βόμβας στον ΣΕΒ

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα και εξερράγη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 3:35 τα ξημερώματα.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι φάρσα έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών ώστε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός.


Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ, ενώ μικρές υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα έχουν σημειωθεί σε πρόσοψη ξενοδοχείου επί της Αμαλίας και σε γειτονικά κτίρια. Στο σημείο, δε, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.


Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από το σημείο της έκρηξης. όπως τα κατέγραψε το MEGA και ΣΚΑΪ:



Στο κτίριο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπάρχει φύλακας τις βραδινές ώρες, ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της οδού το βράδυ, παρά το γεγονός ότι εκτός από τον ΣΕΒ στον ίδιο δρόμο βρίσκονται η πρεσβεία της Κύπρου και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. 

 

Εξάλλου, την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, με τα γραφεία του Συνδέσμου να παραμένουν κλειστά έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται αργά το μεσημέρι, οπότε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα για την έκταση των ζημιών μέσα στο κτίριο.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news