facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Stop σε σενάρια συγχώνευσης συστημικών τραπεζών

Δεν θα υπάρξει επί του παρόντος αύξηση του ορίου αναλήψεων των 420 ευρώ την εβδομάδα, δήλωσε πριν από λίγο πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από συνάντηση που έγινε στο υπουργείο οικονομικών ανάμεσα στον υπηρεσιακό υπουργό Γ. Χουλιαράκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Asset Quality Review για τις τράπεζες, εντός Οκτωβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» ενώ στα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και τα stress tests.
Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι «θέλουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών» στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ των συστημικών τραπεζών. Τώρα, τόνισε, στόχος είναι οι τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές, τα NPLs και να ξεκινήσουν να ξαναδίνουν δάνεια οι τράπεζες. 
Οπως υπογράμμισε, θα δημιουργηθεί μια ομάδα με συμμετοχή του ΤΧΣ, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΥΠΟΙΚ, για το νομικό πλαίσιο και για το πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει bail in σε καταθέσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα capital controls

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ότι "πήγαμε καλά στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με τα capital controls", υπογραμμίζοντας ότι τον Ιούλιο χρηματοδοτήθηκε το 50% των εισαγωγών του περυσινού Ιουλίου και τον Αύγουστο το 75% των εισαγωγών του περυσινού Αυγούστου.
Τόνισε ότι οι περιορισμοί για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις "χαλαρώνουν μέρα με την μέρα".
Οσον αφορά στο όριο αναλήψεων, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση για τα 420€ την εβδομάδα για τις αναλήψεις, αφού το μηνιαίο ποσό είναι 1.800 ευρώ, πολύ μεγαλύτερο του μέσου μισθού. Άλλωστε έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι αντιδράσεις, συμπλήρωσε.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news