facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Γιούνκερ: Η επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τη συμφωνία

Έκκληση προς «κάθε μελλοντική ελληνική κυβέρνηση» να σεβαστεί το πρόγραμμα και τη συμφωνία που έχουν επιτευχθεί μεταξύ της χώρας και της Ε.Ε. απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί και πως το εννοούμε αυτή τη φορά σεβόμενοι τα συμφωνηθέντα».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι ήταν δουλειά της Κομισιόν να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, πρόσθεσε όμως στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως θα υπήρχε κάποια μαγική λύση.

Σχέδιο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε παρουσιάσει τη νέα πρόταση της Ε.Ε. για το προσφυγικό πρόβλημα με τη μετεγκατάσταση συνολικά 160 χιλιάδων προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία, ενιαία πολιτική ασύλου, ενίσχυση της Frontex, νομιμοποίηση της μετανάστευσης και αντιμετώπιση των αιτιών της, μεταξύ άλλων, και με τη δημιουργία ταμείου 1,8 δισ. για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Β. Αφρική.

«Θέλετε να δείτε οικογένειες να κοιμούνται τον χειμώνα στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Βουδαπέστη; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον χειμώνα αυτών των ανθρώπων», είπε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Και πρόσθεσε: «Ολοι στην Ευρώπη κάποια στιγμή ήταν πρόσφυγες. Ούγγροι, Τσέχοι, Σλοβάκοι, οι Γιουγκοσλάβοι. 20 εκατ. Πολωνοί βρίσκονται έξω από την Πολωνία. Ξεχνάμε πόσοι Μακντόναλντ και πόσοι Ο’ Λίρι βρίσκονται στις ΗΠΑ; Πιο πολλοί απ΄ότι στη Σκώτια και την Ιρλανδία», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Η μετανάστευση είναι κάτι που πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και όχι να τη φοβόμαστε. Σκεφτείτε για μια στιγμή τι θα γινόταν αν ήσασταν εσείς στη θέση τους με το παιδί στο χέρι. Οι Βρυξέλλες γίνονται πάντα αποδέκτες κατηγοριών όταν τα κράτη-μέλη δεν κάνουν τη δουλειά τους. Συγχαίρω την Ιορδανία, την Τουρκία και τον Λίβανο που κάνουν περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον φιλοξενώντας 4 εκατ. πρόσφυγες».

Τα κράτη-μέλη καλούνται να εγκρίνουν το σχέδιο Γιούνκερ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news