facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ρέγκλινγκ: Το μνημόνιο θα είναι επώδυνο για τον λαό αλλά θα έχει ανταλλάγματα

Δεν μπορεί να γίνει ονομαστική διαγραφή του χρέους, επανέλαβε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η διευθέτηση (άρα και η βιωσιμότητα) του ελληνικού χρέους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης των επιτοκίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Βerlingske Business, επεσήμανε πως η Ελλάδα είχε πλεόνασμα το 2014, ενώ φέτος αναμένεται μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς ορισμένες μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν και, ως απόρροια αυτού, η οικονομία δεν εξελίχθηκε θετικά.

Ωστόσο, πρόσθεσε στη συνέχεια, αν τηρηθεί η συμφωνία που υπογράψαμε, σύντομα θα έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. «Η εφαρμογή Μνημονίων είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%», παραδέχτηκε ο κ. Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας, όμως, ότι η χώρα, που εφαρμόζει το Μνημόνιο, παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news