facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Λεβέντης: Η «παρά φύσιν σύζευξη» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταρρεύσει σύντομα

«Με τη σεμνότητα και το ήθος που θα φέρουμε, ο λαός θα καταλάβει ότι έπρεπε να μας δώσει περισσότερες έδρες» δήλωσε σήμερα ο νεοεισελθείς στη Βουλή πρόεδρος της Ένωσης Κέντρωων Βασίλης Λεβέντης, ενώ χαρακτήρισε «παρά φύσιν σύζευξη» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει λάφυρα ή υπουργεία και δεν θα συμμέτεχει στο κυβερνητικό σχήμα» καθώς εκτιμά ότι ο λαός επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση. Υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα, εάν ερμηνεύσει την ετυμηγορία του λαού ως επιβράβευση, είπε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην ψήφιση εφαρμοστικών νόμων και ζήτησε αλλαγή στο μίγμα των μεταρρυθμίσεων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι θα συμφωνήσει μόνο για εκμίσθωση γης για 30 έτη και όχι πώληση, ενώ συμφωνεί επί της αρχής με την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων. Πάντως, πρόσθεσε ότι θα ψηφίζει νόμους που θεωρεί θετικούς.

Σε άλλη συνέντευξή του, στον Αντι1, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί νίκη του Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν είχε αντίπαλο: «Δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο. Ο λαός δεν υιοθετεί αυτά που κάνει ο Τσίπρας, γιατί ο Τσίπρας έλεγε πριν πέντε χρόνια ότι σχίζει μνημόνια, διαγράφει χρέη και ότι ενώνει το νότο κατά του βορρά. Αν λέμε ότι νικάει ένας άνθρωπος που κάνει τέτοια κωλοτούμπα τότε ποιος χάνει;», είπε.

Και πρόσθεσε: "Ο Μεϊμαράκης είναι ένα καλό παιδί αλλά δεν κάνει για αρχηγός κόμματος. Ταξιδεύει μόνος του ο Τσίπρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί ο κόσμος τις απόψεις του".

Από εκεί και πέρα ο κ. Λεβέντης ευχαρίστησε το λαό "που αντιλήφθηκε έστω καθυστερημένα σε τι κώδικα μιλούσα" γιατί όπως είπε πάντα έλεγε "τα ίδια αλλά ο λαός ζούσε στους ρυθμούς του ρουσφετιού, το να διορίσει τα παιδιά του, ήταν και το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο".

Χθες, από το Ζάππειο, ο κ. Λεβέντης είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «να μην αναγνώσει τη λαϊκή εντολή όπως πάει να το κάνει». Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν στημένες και ότι σκόπιμα έδειχναν τις τελευταίες δέκα ημέρες την Ένωση Κεντρώων εκτός Βουλής. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης ήταν ενήμεροι ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν 5 μονάδες (στις δημοσκοπήσεις), αλλά οι ίδιοι επιθυμούσαν να εμφανίζεται ως ισοπαλία, γιατί επιδίωκαν με την πόλωση να εξοντώσουν τα άλλα κόμματα.

Οι εννέα βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων
Με εννέα βουλευτές θα εκπροσωπείται η νεοφώτιστη Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στο Κοινοβούλιο.
Μάριος Γεωργιάδης (Α΄ Αθηνών)
Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος – Δημήτρης Καρράς (Β΄ Αθηνών), καθώς και Νίκος Χατζηαθανασίου εάν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης
Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Β΄ Πειραιώς)
Δημήτρης Καβαδέλλας (Αττικής)
Βασίλης Λεβέντης (Α΄ Θεσσαλονίκης) καθώς και ο Ιωάννης Σαρίδης εάν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα της Β΄ Αθηνών
Αριστείδης Φωκάς (Β' Θεσσαλονίκης)
Γιώργος Κατσιαντώνης (Λάρισας)
Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (Σερρών)

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news