facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη των επιόρκων επιστροφή - Η απάντηση Κατρούγκαλου

Με την κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας που επέφερε ο νόμος τον οποίο είχε εισηγηθεί ο πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος, επιστρέφουν στις θέσεις τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μέχρις ότου αποφασίσει το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για την τύχη τους. Περισσότεροι από 900 υπάλληλοι που κατηγορούνται για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη υποστήριξαν πως αριθμός είναι μικρότερος από εκείνο που παρουσιάζεται.

«Είναι οι περιπτώσεις που είχαν παραπεμφθεί σε υπηρεσιακό συμβούλιο για να ελεγχθούν πειθαρχικά. Δεν είναι μόνο οι φαντεζί υποθέσεις που έχουμε δει στο φως της δημοσιότητας» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, για τις υποθέσεις των υπάλληλων που έχουν κατηγορηθεί για κακουργήματα.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως: «Κάθε πειθαρχικό αδίκημα που πήγαινε στο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο, συνεπαγόταν την αυτοδίκαιη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Ο νόμος προβλέπει ότι όπου εκτιμήσει το μονοπρόσωπο όργανο, που ασκεί τη διοίκηση, ότι κάποια από αυτές τις περιπτώσεις αυτοδίκαιης αργίας πρέπει να παραμείνει σε αργία τότε με πράξη του, τον θέτει αυτομάτως εκτός καθηκόντων για ένα μήνα και μετά πρέπει να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο» και συμπλήρωσε ότι:

«Είχαμε παρατείνει αυτή την προθεσμία του ενός μηνός μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ακριβώς λόγω του πλήθους των υποθέσεων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

Λέανδρος Ρακιντζής Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στον Real.Fm

Την άμεση στελέχωση και σύγκληση όλων των πειθαρχικών συμβουλίων ζήτησε ο Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας στον Real Fm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη. «Ο νόμος Κατρούγκαλος κατήργησε την αυτοδίκαιη αργία. Τα πειθαρχικά συμβούλια δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν έχουν στελεχωθεί. Έπρεπε να είχαν προβλεφθεί όλα αυτά. Τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα . Έχω κάνει αίτημα να συγκληθούν άμεσα προκειμένου να εξεταστούν οι σοβαρές υποθέσεις».


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news